Mini keksy

0 (0 ocen)

Jak to nazwał mój mąż „wielkanocny keks w wersji dla krasnoludków” ;)

Składniki:


  • 2 jajka
    65 g mąki pszennej
    60 g mąki kartoflanej
    2 łyżki soku z cytryny
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    70 g cukru pudru
    100 g margaryny
    100g kandyzowanych owoców i bakali

Mini keksy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy sok z cytryny i margarynę.

    Ciągle ucierając dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

    Dokładnie mieszamy po czym dodajemy ubite białka i kandyzowane owoce.

    Delikatnie łączymy składniki.
  • Mini keksy 2. Ciasto nakładamy do 3/4 wysokości foremek.

    Pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy