Mini klopsiki z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Nie wymaga dużo pracy i składników, a szybki i prosty obiad mamy gotowy.

  • 40 min

Składniki:

  • pół kg mielonego mięsa
    2 cebule
    czerstwa bułka
    bułka tarta
    1 jajko
    sól,pieprz,majeranek,magi,vegeta
    pół kg pieczarek

Mini klopsiki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namaczamy w mleku lub w wodzie, odsączamy, dodajemy do mielonego mięsa, ścieramy pół cebuli. Dodajemy jajko, bułkę tartą. Przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Formujemy małe klopsiki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy.
    Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Pozostałą cebulę kroimy w piórka lub kostkę. Pieczarki i cebulę podsmażamy na maśle. Przyprawiamy pieprzem, vegetą i magi. Klopsiki łączymy z pieczarkami i delikatnie mieszamy,żeby się nie rozleciały.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy