Mini muffinki śniadaniowe

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Kilka minut wystarczy by przygotować je na śniadanie lub deser.

  • 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    3 łyżki cukru
    3 łyżki mąki
    2 łyżki oleju rzepakowego
    2 łyżki płatków Corn Flakes kakao i miód Lubella
    Szczypta soli
    Kilkanaście świeżych lub mrożonych malin
    Cukier puder do posypania do wierzchu

Mini muffinki śniadaniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do sztywnej piany dodajemy cukier, a następnie żółtka, przesianą mąkę oraz potłuczone drobno płatki kukurydziane. Masę przelewamy do sylikonowych foremek na muffinki (do ¾ wysokości), wbijamy po ok 2 malinki i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C
    na ok 15minut. Podajemy lekko przestudzone, oprószone cukrem pudrem. Najlepiej smakują z odrobiną dżemu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy