Mini Pavlova

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Nie tylko wygląda pysznie ale smakuje jeszcze lepiej.Najbardziej potwierdzi to bliska mi osoba:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - białko jaja: 3 sztuki
    - cukier zwykły drobny: 0.75 szklanki
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    - serek homogenizowany waniliowy duży: 1 sztuka
    - nutella lub inny krem czekoladowy: 1 sztuka
    - maliny świeże: 1 litr

Mini pavlova - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początek przygotować bezy.Utrzeć białka na sztywną masę z odrobiną soli.Dodawać stopniowo cukier aż masa zrobi się błyszcząca. Na koniec dodać sok z cytryny.
    Duża łyżką kłaść porcje na blachę wyłożoną papierem.Piec w temp 150 stopni przez 30 minut.Ściągać z blachy dopiero jak wystygną.
  • 2. Przekładać je wówczas serkiem homogenizowanym. Wierzch górnej bezy posmarować kremem czekoladowym i posypać malinami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy