Mini pierożki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Fajna odmiana zwyczajnych pierogów, chrupiące i kuszące.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szkl. mąki
    3 łyżki śmietany
    1 żółtko
    1 łyżka masła ciepłego
    Farsz:
    3 plasterki szynki
    5 plasterków sera żółtego
    1 mała cebula
    Tłuszcz do formy

Mini pierożki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyrabiamy ciasto z powyższych składników. Odkładamy przynajmniej na godzinę do lodówki. Składniki na farsz kroimy na drobniutką kostkę.
    Ciasto rozwałkowujemy kroimy na małe kwadraciki. Wkładamy wymieszany farsz. Układamy na formie i pieczemy 15 min 200 stopniach.
    Podajemy z różnymi sosami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy