Mini ptysie z musem z pstrąga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wodę z masłem i solą zagotować, dodać mąkę i energicznie wymieszać. Ciasto musi być gładkie i lśniące. Odstawić na chwilę do wystygnięcia. W tym czasie obrać rybę z ości, zblendować, wymieszać z majonezem. Ogórki pokroić w plasterki.
Do wystudzonego ciasta dodawać po jednym jajku, utrzeć na gładką masę. Przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym i wyciskać na nią małe okrągłe bądź w kształcie litery "S" ptysie. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C, przez ok.20 min.
Gotowe ptysie przekroić na pół, na spód położyć po plastrze ogórka, wycisnąć mus z pstrąga i przykryć drugą połówką.
Komentarze