Mini pyzki na 3 gryzy.
Małe, zgrabne, w wiosennym kolorze, o smaku szpinakowo-pieczarkowym.
Takie fajne kolorowe kuleczki zaciekawiły moje dziewczynki, które chętnie zjadły je na obiad, okraszone podsmażoną na maśle cebulką :)
Mini pyzki szpinakowo-pieczarkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na rozgrzanym maśle przesmażyć szpinak, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz tarte pieczarki.
Doprawić solą i pieprzem.
Dusić do odparowania płynu.
Odstawić do wystudzenia.
2.Ziemniaki zmielić lub przecisnąć przez praskę, wbić jajko, dołożyć szpinak.
Wsypać mąkę.
Wyrobić odchodzące od dłoni, jednolite ciasto.
3.Dłońmi formować małe, okrągłe pyzki.
Gotować we wrzątku 2 min po wypłynięciu.
Komentarze