Mini serniczki czekoladowe z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPÓD CIASTA
Wszystkie podane składniki na spód ciasta zagnieść i wyłożyć nim foremki. Ja użyłam formy do muffinek z papilotkami. Ciasto ponakłuwać widelcem.
Podpiec w piekarniku przez 5-7 minut, w temp. 175 °C. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika. W tym czasie przygotować ciasto na sernik:
2.Białka ubić z cukrem.
3.Osobno zmielić ser, dodać ekstrakt waniliowy i po jednym żółtku. Następnie dodać kakao i na koniec delikatnie wymieszać z pianą z białek, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Ciasto nałożyć do foremek.
4.Piec w temperaturze 175 °C przez ok 25 min. W czasie pieczenia serniczki urosną ale po upieczeniu szybko opadną.
Udekorować malinami wg uznania.
Komentarze