Mini tarty ze szpragami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Sezon na szparagi w pełni,zazwyczaj jemy je jako dodatek do obiadu. poprostu - szparagi z sosem holenderskim.Dziś jednak coś innego.Naprawde lekkie i pyszne,w sam raz na obiad w słoneczny dzień.

  • 45 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    kilka zielonych szparagów
    mozarella
    kilka plasterków cukini
    kilka plasterków pomidora
    kubeczek jogurtu greckiego
    ząbek czosnku
    sól,pieprz

Mini tarty ze szpragami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tartaletki wykładamy ciastem.
    Jogurt grecki łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem,solą i pieprzem.
    Kładziemy delikatną wartstwę sosu na ciasto.
    Szparagi obgotowujemy przez 3 min ( wczesniej ucinając zdrewniały końcówki)
    Mozarellę kroimy w plastry i wykładam nią tartaletki.Na ser układamy cukinię,pomidor i szparagi.Posypujemy suszoną bazylią i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15-20 min.

Komentarze

Podobne przepisy