Sezon na szparagi w pełni,zazwyczaj jemy je jako dodatek do obiadu. poprostu - szparagi z sosem holenderskim.Dziś jednak coś innego.Naprawde lekkie i pyszne,w sam raz na obiad w słoneczny dzień.
45 min
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
kilka zielonych szparagów
mozarella
kilka plasterków cukini
kilka plasterków pomidora
kubeczek jogurtu greckiego
ząbek czosnku
sól,pieprz
Mini tarty ze szpragami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tartaletki wykładamy ciastem.
Jogurt grecki łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem,solą i pieprzem.
Kładziemy delikatną wartstwę sosu na ciasto.
Szparagi obgotowujemy przez 3 min ( wczesniej ucinając zdrewniały końcówki)
Mozarellę kroimy w plastry i wykładam nią tartaletki.Na ser układamy cukinię,pomidor i szparagi.Posypujemy suszoną bazylią i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15-20 min.
Komentarze