Łosoś to szlachetna ryba z której wychodzą nie tylko pyszne dania główne. Mini torciki to doskonała propozycja na przystawkę lub lekką i zdrową kolację.
60 min
Składniki:
Składniki na 2 porcje
200g łososia wędzonego
1 średnie mango
200g sera ricotta lub twarożka
szczypiorek
2 kromki chleba żytniego lub pumpernikiel
sól
pieprz świeżo mielony
Mini torciki z łososiem, mango i serem ricotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szczypiorek pokroić, dodać do twarożku i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
2.Wędzonego łososia drobno posiekać i doprawić świeżo mielonym pieprzem.
3.Obrać mango i pokroić w kostkę.
4.Z kromek wykroić krążki za pomocą ringów, w których układamy warstwowo serek, łosoś i mango. Gotowe torciki wstawić do lodówki na 30 min, dzięki czemu smaki poszczególnych warstw doskonale się ze sobą połączą.
Komentarze