Mini torciki z łososiem, mango i serem ricotta

0 (0 ocen)

  • 60 min

Łosoś to szlachetna ryba z której wychodzą nie tylko pyszne dania główne. Mini torciki to doskonała propozycja na przystawkę lub lekką i zdrową kolację.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje

    200g łososia wędzonego
    1 średnie mango
    200g sera ricotta lub twarożka
    szczypiorek
    2 kromki chleba żytniego lub pumpernikiel
    sól
    pieprz świeżo mielony

Mini torciki z łososiem, mango i serem ricotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczypiorek pokroić, dodać do twarożku i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
  • 2. Wędzonego łososia drobno posiekać i doprawić świeżo mielonym pieprzem.
  • 3. Obrać mango i pokroić w kostkę.
  • 4. Z kromek wykroić krążki za pomocą ringów, w których układamy warstwowo serek, łosoś i mango. Gotowe torciki wstawić do lodówki na 30 min, dzięki czemu smaki poszczególnych warstw doskonale się ze sobą połączą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy