Minikebaby z indyka

0 (0 ocen)

  • 25 min

...

  • 25 min

Składniki:

  • 450 g mięsa mielonego z indyka
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1 łyżeczka mielonego kminku
    1 łyżka suszonej mięty
    1 łyżka suszonej natki pietruszki
    250 ml greckiego jogurtu
    3 łyżki tartej bułki
    2 łyżki oleju
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka listków świeżej mięty

Minikebaby z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wymieszaj z przyprawami i suszonymi ziołami, dodaj dwie łyżki jogurtu i tartą bułkę.
  • 2. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.Uformuj klopsy. Na patyczki do szaszłyków nałóż mięso(po 2 klopsy) i podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju.
  • 3. Przełóż kebaby na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz przez 10 minut.
  • 4. Pozostały jogurt wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną świeżą miętą.Możesz doprawić sos solą i pieprzem.Kebaby podawaj z tortillami lub chlebem pita.

Porady

Jeśli masa jest zbyt rzadka, zagęść ją tartą bułką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy