Minipizza

0 (0 ocen)

  • 30 min

Prosta w przygotowaniu przekąska

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:
    6 bułek
    puszka tuńczyka
    2 cebule
    50g pieczarek
    Ser mozzarella
    2 pomidory
    kilka plasterków salami
    150g sera gouda
    bazylia, natka pietruszki
    ketchup

Minipizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki rozcinamy, lekko rumienimy w rozgrzanym piekarniku.
  • 2. Tuńczyka odcedzamy i rozdrabniamy widelcem.
    Cebulę obieramy i kroimy w talarki.
    W talarki kroimy również pomidory i pieczarki.
    Mozzarellę odsączamy i kroimy w plastry.
  • 3. Opieczone bułki smarujemy ketchupem.
    Rozkładamy na nich tuńczyka, pieczarki, cebulę, pomidorki, plastrami mozzarelli i salami (w zależności od preferencji).
    Całość posypujemy startym serem.
  • 4. Ponownie wsadzamy tosty do rozgrzanego piekarnika do 200st C, na około 15min. Przed podaniem możemy udekorować minipizze posiekaną natką pietruszki lub bazylią.

Porady

Minipizze są łatwą i szybką przekąską. Możemy je zrobić z wszystkiego, na co mamy ochotę i co akurat mamy „pod ręką”, a przy tym są bardzo efektownym daniem. Polecam!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy