1.Bułki rozcinamy, lekko rumienimy w rozgrzanym piekarniku.
2.Tuńczyka odcedzamy i rozdrabniamy widelcem.
Cebulę obieramy i kroimy w talarki.
W talarki kroimy również pomidory i pieczarki.
Mozzarellę odsączamy i kroimy w plastry.
3.Opieczone bułki smarujemy ketchupem.
Rozkładamy na nich tuńczyka, pieczarki, cebulę, pomidorki, plastrami mozzarelli i salami (w zależności od preferencji).
Całość posypujemy startym serem.
4.Ponownie wsadzamy tosty do rozgrzanego piekarnika do 200st C, na około 15min. Przed podaniem możemy udekorować minipizze posiekaną natką pietruszki lub bazylią.
Porady
Minipizze są łatwą i szybką przekąską. Możemy je zrobić z wszystkiego, na co mamy ochotę i co akurat mamy „pod ręką”, a przy tym są bardzo efektownym daniem.
Polecam!
Komentarze