Miniszarlotki z orzechami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

szarlotka na 1 kęs

Składniki:

  • Suche składniki:
    1 szkl. mąki,
    2 łyżki płatków owsianych,
    2 łyżki posiekanych orzechów włoskich,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    1/3 szkl. cukru,
    1/2 łyżeczki cynamonu
    szczypta soli,
    Mokre składniki:
    1 jajko,
    1/2 szkl. śmietany 12%,
    1/4 szkl. oleju
    Kruszonka:
    2 łyżki masła,
    2 łyżki mąki,
    2 łyżki cukru
    Dodatkowo:
    mały słoiczek prażonych jabłek

Miniszarlotki z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki łączymy z suchymi w 1 misce, w drugiej misce łączymy mokre składniki. Łączymy je razem, mieszamy łyżką. Nakładamy do foremek na muffinki po 1 łyżce ciasta, na to nakładamy 1 łyżeczkę prażonych jabłek, przykrywamy na łyżką ciasta, posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 20 min, w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2015

Komentarze

Podobne przepisy