Mintaj nadziewany serem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Ryby na moim stole goszczą często pod różnymi postaciami. Tym razem postanowiłam zrobić mintaja z nadzieniem serowo-pieczarkowym. Wyszedł doskonały.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • - 6 mrożonych kostek mintaja
    -5 dużych pieczarek
    -serek topiony
    -przyprawa do ryb
    -sól,pieprz
    -3 jajka
    -bułka tarta
    -olej do smażenia

Mintaj nadziewany serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy,kroimy i smażymy na oleju. Mintaja rozmrażamy.Przyprawiamy do smaku przyprawami. W każdym kawałku wycinamy kieszonkę do której wkładamy trochę pieczarek i sera. Całość panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju. Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy