Mintaj pomidorowo-bazyliowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym.
Wykładamy na tackę.Skrapiamy obficie cytryną,solimy i pieprzymy i (do lodówki na 15 minutek)
Pomidorka myjemy ,bazylię również-osuszamy.
Do blendera wkładamy pokrojonego pomidorka i posiekaną bazylię włącznie z łyżką oliwy. Blenderujemy na papkę.Wyjmujemy rybkę nakładamy na nią połowę sosu.
Rozgrzewamy piekarnik do 200*C i pieczemy na kratce naszą rybkę około 25 minutek.
Po tym czasie wyjmujemy,kroimy ją na pół i nakładamy na siebie.Polewamy resztą sosu i wcinamy :-)
SMACZNEGO . . . . . .
Podajemy z czym kto lubi.
Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i surówką z kapustki kiszonej :-)
Komentarze