Mintaj w cebulowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa: kalafior, marchewkę, pietruszkę, ziemniaki, myjemy, obieramy kroimy w kawałki. Układamy na patelni obsypujemy solą i pieprzem podlewamy trochę wodą przykrywamy i gotujemy delikatnie do miękkości. około 20 min.
2.Rybę osuszamy ręcznikiem, oprószamy solą i pieprzem. Przygotowujemy panierkę: mękę, jajo, wodę szczyptę soli i (startą na tarce o wystających oczkach cebulę na papkę) ubijamy trzepaczką w misce na jednolitą masę.
Mintaja panierujemy w cieście,bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni z olejem na różowy kolor.
Na talerzu układamy rybę, warzywa ugotowane i kiszoną kapustę.
Porady
Panierka będzie bardziej pikantna jeżeli dołożymy jeszcze pieprzu podczas jej przygotowywania.
Komentarze