Mintaj w cebulowej panierce

0 (0 ocen)

  • 25 min

Panierka nadaje rybie kruchości i jest naprawdę smaczna.

  • 25 min

Składniki:

  • 3 płaty mintaja
    1 jajo
    3 łyżki mąki
    5 łyżki wody
    bułka tarta
    1 szt cebuli
    4 marchewki
    1 kalafior
    1 pietruszka
    2 ziemniaki
    olej
    sól
    pieprz
    kiszona kapusta

Mintaj w cebulowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa pokrojone 1. Warzywa: kalafior, marchewkę, pietruszkę, ziemniaki, myjemy, obieramy kroimy w kawałki. Układamy na patelni obsypujemy solą i pieprzem podlewamy trochę wodą przykrywamy i gotujemy delikatnie do miękkości. około 20 min.
  • panierka,mintaj 2. Rybę osuszamy ręcznikiem, oprószamy solą i pieprzem. Przygotowujemy panierkę: mękę, jajo, wodę szczyptę soli i (startą na tarce o wystających oczkach cebulę na papkę) ubijamy trzepaczką w misce na jednolitą masę.
    Mintaja panierujemy w cieście,bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni z olejem na różowy kolor.
    Na talerzu układamy rybę, warzywa ugotowane i kiszoną kapustę.

Porady

Panierka będzie bardziej pikantna jeżeli dołożymy jeszcze pieprzu podczas jej przygotowywania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy