Mintaj z koperkiem i żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Danie dla zapracowanych. Szybko i smacznie.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • •6 kostek mintaja
    •3 jajka
    •3 łyżki bułki tartej
    •pęczek koperku
    •1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
    •sól do smaku
    •olej rzepakowy do smażenia
    •5 plasterków sera żółtego gouda
    •cytryna
    •rzeżucha

Mintaj z koperkiem i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mintaja rozmrozić i dokładnie osuszyć. Pokroić w kostkę.

    Koperek umyć, osuszyć i drobniutko posiekać.

    W salaterce wymieszać rybę z koperkiem. Dodać roztrzepane jajka, bułkę tartą, pieprz cytrynowy i sól do smaku.

    Podzielić na 5 porcji.

    Na patelni rozgrzać olej rzepakowy.

    Smażyć zgrabne kopczyki.

    Przykryć, zmniejszyć ogień i na każdej porcji położyć plasterek sera żółtego.

    Podawać ciepłe z cytryną i np. surówką z kapusty.

    Udekorować rzeżuchą.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy