MIODOWE BABECZKI

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepyszne babeczki z kremem czekoladowym i owocami

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto
    2 szklanki mąki
    1 żółtko
    1/2 łyżeczki sody
    1/2 kostki margaryny PALMA Z MURZYNKIEM
    2 łyżki miodu sztucznego
    1 łyżka śmietany 18%

    Krem czekoladowy Gellwe
    Owoce
    Galaretka Gellwe

Miodowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto wysypujemy na stolnice siekamy nożem, aż margaryna posieka się na drobniuteńkie kawałeczki. Sklejamy ze sobą wszystkie składniki i wyrabiamy.
    Rozwałkowujemy na placki około 0,5 cm, smarujemy foremki na babeczki i wyklejamy je krążkami ciasta, pieczemy w temp 150 stopni przez 15 minut.
  • 2. Krem czekoladowy przygotowujemy wg przepisu z opakowania. Nadziewamy nim wystudzone babeczki, dekorując je owocami i zalewając tężejącą galaretką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy