Miodowo-musztardowe żeberka

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 50 min

Pyszne, lekko pikantne ze słodką nutą miodu pieczone żeberka

  • 2 godz. 50 min

Składniki:


  • 1kg żeberek wieprzowych
    Marynata:
    2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki miodu
    3 łyżeczki musztardy
    1 cebula
    szczypta mielonego pieprzu
    szczypta cynamonu
    4 łyżki oleju
    7 łyżek czerwonego (wytrawnego lub półsłodkiego) wina
    pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki
    1 opakowanie przyprawy do żeberek z miodem np. Prymat

Miodowo-musztardowe żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na porcje po 2 kostki. Cebulę pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. W naczyniu połączyć składniki marynaty, mięso dokładnie pokryć marynatą. Odstawić w chłodne miejsce na 1h. Mięso z marynatą włożyć do rękawa do pieczenia i upiec w 190*C z termoobiegiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy