Kolejny sposób na polędwiczkę bez marynowania. Aromatyczna, bo czosnkowo-musztadowa z dodatkiem miodu. Świetnie pasuje na letni weekendowy obiad wraz z frytkami i sezonową sałatką.
Miodowo-musztardowo-czosnkowa polędwiczka wieprzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować marynatę. Ząbki czosnku obrać i przecisnąć przez praskę, umięscić w miseczce, dodać musztardę, miód, oliwę z oliwek sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Odstawić na kilka minut.
Polędwiczkę umyć. Na patelni rozpuścić masło. Obsmażyć lekko polędwiczkę z każdej strony.
Tak przygotowaną polędwiczkę umieścić w naczyniu żaroodpornym. Pokryć całą marynatą. Piec około 20 minut w temperaturze 170 stopni Od czasu do czasu polewając powstającym sosem.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Komentarze