MIODOWO-OSTRA KARKÓWKA DO OBIADU

0 (0 ocen)

Mój mąż bardzo lubi mięso na słodko

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    1 kg karkówki
    3 cebule
    4 ząbki czosnku
    6 łyżek przyprawy do grilla pikantnej
    7 łyżek czubatych miodu
    10 łyżek oleju
    Pół szklanki ostrego keczupu

Miodowo-ostra karkówka do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy i osuszamy kroimy w kostkę . Doprawiamy przyprawą do grilla , czosnkiem przeciśniętym przez praskę i dodajemy oliwę i wszystko dokładnie mieszamy w dużej misce. Zostawiamy najlepiej na noc w lodówce do dokładnego przejścia mięsa przyprawami .
    Następnego dnia smażymy mięso na dużej patelni lub w garnku , jak mięso się zetnie z każdej strony dodajemy cebulę pokrojoną wpół krążki jak cebula zmięknie dodajemy miód wszystko razem dusimy około 20 minut . Po tym czasie dodajemy keczup i jeszcze z 15 minut często mieszając dusimy wszystko razem .
    Podajemy z ryżem smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy