Miodowy omlet z owocami

0 (0 ocen)

Wiosna w pełni, za nami już pierwsze wiosenne burze. W orzeźwiającym powietrzu jakie przynoszą, nic nie smakuje lepiej niż miodowy omlet z owocami sezonowymi.

Składniki:





  • Składniki :
    1 jajko,
    1 białko,
    1/4 szklanki mleka w temperaturze pokojowej,
    1/4 szklanki mąki,
    2 łyżeczki miodu,
    1 łyżka masła.
    truskawki,
    borówki.

    miód do polania

Miodowy omlet z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • miodowy omlet z owocami 1. Przygotowanie : Piekarnik nagrzej do 200 stopni. W misce trzepaczką rozkłócić jajko, dodać mąkę, mleko i miód. Starannie wymieszać. Białko ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj z masą jajeczną z mąką. Patelnie wysmaruj masłem, wlej masę i poukładaj owoce na wierzch omleta. Całość wsadź do piekarnika na 10 minut. Po wyciągnięciu polej miodem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy