MIRUNA Z DIPEM PAPRYKOWYM

0 (0 ocen)

  • 20 min

Na piątkowe i nie tylko danie obiadowe poleca się pieczona miruna, a do niej pyszny dip paprykowy

  • 20 min

Składniki:

  • pól kg filetu z miruny
    sól,pieprz, słodka papryka
    dip:
    2 papryki
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    sól,pieprz, cukier, sok z cytryny

Miruna z dipem paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i cebulę ścieram na tarce o drobnych oczkach, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, wkładam na niewielka ilość oleju na patelnię, smażę ok 4 minut doprawiam wg uznania.
    Rybę przyprawiam solą i pieprzem, piekę w torebce do pieczenia ok 15 minut. Podaję z dipem paprykowym.

Komentarze

Podobne przepisy