Niedroga,efektowna i bardzo smaczna przystawka która zawsze wszystkim smakuje i znika pierwsza ze stołu,świetna na śniadanie,imprezę lub przyjęcie rodzinne.
60 min
Składniki:
300 g kiełbasy żywieckiej lub szynkowej
1 ugotowany ziemniak,marchewka i pietruszka
1 ogórek korniszon
kawałek czerwonej papryki
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
2-3 łyżki majonezu
sól
pieprz
olej do smażenia
Miseczki kiełbasy z sałatką warzywną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę pokrój ze skórą na 5 mm plastry i usmaż na oleju(podczas smażenia ze skórką utworzą się wypukłe miseczki),osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku,zdejmij skórkę.
2.Ugotowane warzywa obierz ze skórki i razem z papryką i ogórkiem pokrój w drobna kostkę,przełóż do miski,dodaj szczypiorek i natkę,majonez,sól i pieprz do smaku,wymieszaj.
Do każdej kiełbasianej miseczki nałóż porcję sałatki.
Komentarze