Miszkulancja

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna zupa, pełna smaku, delikatna.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pęczek włoszczyzny
    1 cebula
    1/2 główki kapusty włoskiej
    500 g ziemniaków
    150 g wędzonego boczku
    1 l mleka
    5 ziaren ziela angielskiego
    4 liście laurowe
    sól, pieprz

Miszkulancja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Miszkulancja 1. Warzywa i boczek kroimy w kostkę.
    Zalewamy 500 ml wody.
    Dodajemy przyprawy.
    Gotujemy 30 min.
    Następnie, dodajemy pokrojone na większe kawałki, liście kapusty, po 15 min pokrojone we „frytki” ziemniaki. Gotujemy 20 min.
    Po tym czasie, wlewamy mleko, zagotowujemy.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy