Mizeria w sosie chrzanowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Mizeria na obiad z nutą chrzanową. Polecam

  • 20 min

Składniki:

  • 800 gr ogórków gruntowych
    2 marchewki
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 łyżka posiekanej pietruszki
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka chrzanu tartego
    Sól, pieprz kolorowy, ocet winny do smaku

Mizeria w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać ze skórek, umyć. Ogórki poszatkować w cienkie plastry, marchewki potrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać koper i pietruszkę. Dobrze ze sobą wymieszać.
    Jogurt naturalny wymieszać ze tartym chrzanem. Doprawić do smaku octem winnym, solą i kolorowym pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy