mizeria z domowej spiżarni

0 (0 ocen)

  • 3 min

przepis dostałam od mojej chrzestnej i od tej pory robię ją co roku

  • 3 min

Składniki:

  • 5kg dużych ogórków gruntowych, 5 dużych cebul, 4 łyżki soli, 6-7 łyżek cukru, 1szkl octu 10%, ziele angielskie(ok.15 ziaren), 2 pęczki zielonego koperku, pieprz czarny w ziarnach(ok.15 ziaren)

Mizeria z domowej spiżarni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obieram ze skórki, kroję na plastry, cebulę kroję w kostkę, koper siekam, wrzucam do dużej misy, zasypuję solą, cukrem, dodaję ocet, ziele angielskie, pieprz, czekam ok.2.5 godziny aż ogórki puszczą sok. Wkładam do słoików o.5l zalewam powstałą zalewą, dobrze dokręcam i pasteryzuję 3min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy