Mizeria z koperkiem

0 (0 ocen)

Mizeria - najlepsza do młodych ziemniaków. Podawana do wielu obiadów. Jadłam już różne wersje, ale najbardziej smakuje mi wariant z koperkiem.

Składniki:

  • 2 średnie zielone ogórki
    pół pęczka koperku
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    2 łyżki gęstego jogurtu
    sól, pieprz

Mizeria z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obrałam i poszatkowałam na tarce. Posoliłam i odstawiłam na pół godziny, aby ogórki puściły sok. Po tym czasie odcisnęłam je z nadmiaru wody. Do odciśniętych ogórków dodałam śmietanę, jogurt, posiekany koperek.

    Wymieszałam i doprawiłam do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą.

Komentarze

Podobne przepisy