Mleczno-czekoladowy krem kanapkowy

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób

Łaciaty krem kanapkowy zasmakuje małym i dużym łasuchom.

  • 10 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 100 g masła w temperaturze pokojowej
    500 g mleka skondensowanego niesłodzonego
    400 g mleka w proszku
    szczypta soli
    5-6 łyżek płynnego miodu
    4-5 łyżek ciemnego kakao - ilość zależy od naszych preferencji

Mleczno-czekoladowy krem kanapkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy na puszystą masę. Ciągle ucierając dodajemy mleko skondensowane, sól i miód. Następnie stopniowo dosypujemy mleko w proszku.
    Masę dzielimy na dwie części.
    Do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy do połączenia składników.

    Krem układamy warstwami w słoiczkach, które zamykamy.

    Krem przechowujemy w lodówce.

Porady

Krem najlepiej zrobić za pomocą malaksera lub w robocie kuchennym z końcówką do ucierania kremu. Zamiast miodu krem możemy osłodzić cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy