Łaciaty krem kanapkowy zasmakuje małym i dużym łasuchom.
10 min
Dla 6 osób
Składniki:
100 g masła w temperaturze pokojowej
500 g mleka skondensowanego niesłodzonego
400 g mleka w proszku
szczypta soli
5-6 łyżek płynnego miodu
4-5 łyżek ciemnego kakao - ilość zależy od naszych preferencji
Mleczno-czekoladowy krem kanapkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło ucieramy na puszystą masę. Ciągle ucierając dodajemy mleko skondensowane, sól i miód. Następnie stopniowo dosypujemy mleko w proszku.
Masę dzielimy na dwie części.
Do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Krem układamy warstwami w słoiczkach, które zamykamy.
Krem przechowujemy w lodówce.
Porady
Krem najlepiej zrobić za pomocą malaksera lub w robocie kuchennym z końcówką do ucierania kremu.
Zamiast miodu krem możemy osłodzić cukrem pudrem.
Komentarze