Mleczny blok

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Doskonały sposób na zaspokojenie apetytu każdego łasucha słodkości.

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • 500g mleka w proszku
    250g margaryny
    1/2 szklanki wody
    3/4 szklanki cukru
    łyżka cukru wanilinowego
    200g herbatników
    50g bakalii

Mleczny blok - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić w rondelku z cukrem, wodą i cukrem wanilinowym.
  • 2. Do dużej miski wsypać mleko w proszku, pokruszone herbatniki, i bakalie. Dodać rozpuszczoną margarynę i dokładnie wymieszać.
  • 3. Podłużną blachę do pieczenia wyłożyć papierem śniadaniowym i przełożyć masę dokładnie ugniatając. Odstawić do lodówki na 2 godziny.

Porady

Zamiast bakalii można użyć orzechów lub rodzynek.

Komentarze

Podobne przepisy