Młoda kapusta

0 (0 ocen)

Zasmażana najlepsza

Składniki:

  • główka młodej kapusty
    pęczek koperku
    pęczek szczypiorku
    2 marchewki
    sól i pieprz do smaku
    1 kostka rosołowa drobiowa
    przyprawa do zup w płynie
    3 łyżki mąki pszennej
    4 łyżki masła

Młoda kapusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę siekamy, marchew kroimy i wszystko zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy około 5 minut. Odlewamy wodę pozostawiając tylko niewielką ilość na dnie i dalej dusimy z dodatkiem połowy posiekanego koperku i szczypiorku, oraz przypraw. Gdy kapusta jest już miękka, przygotowujemy zasmażkę: masło rozpuszczamy na patelni i dodajemy mąkę, rumienimy na małym ogniu. Gotowa dodajemy do kapusty i dokładnie mieszamy, na końcu wsypujemy pozostałą część zielonego i dokładnie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy