Młoda kapusta duszona z koperkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Kilka prostych składników i pyszne danie gotowe. Może być dodatkiem do dania głownego lub głównym daniem z dodatkiem chrupiącej bagietki, zapraszam i polecam:)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała młoda kapusta

    2 małe cebule

    2 ząbki czosnku

    2 łyżki oleju rzepakowego

    1/2 pęczka koperku

    Sól, pieprz do smaku

Młoda kapusta duszona z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować. Cebulę pokroić w małą kostkę. Czosnek pokroić w cienkie plasterki.

    W dużym garnku rozgrzać olej i wrzucić cebulkę z czosnkiem. Po minucie dodać kapustę i przez dwie minuty na dużym ogniu smażyć. Następnie dodać sól ,wymieszać.
  • 2. Zmniejszyć ogień. Po kolejnych 5 minutach dodać pół szklanki wody. Dusić do miękkości. W razie konieczności doprawić solą. Dodać także pieprz i posiekany koperek. Dusić jeszcze 2 minut i zdjąć z ognia . Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy