Młoda kapusta z bułką tartą

0 (0 ocen)

Kapusta przyprawiona jedynie czosnkiem i solą, dzięki czemu jest bardzo delikatna w smaku.

Składniki:

  • 1/2 główki średniej wielkości młodej kapusty (około 500g)
    wrząca woda
    1 duży ząbek czosnku
    2 łyżki masła
    3 łyżki bułki tartej
    sól do smaku

Młoda kapusta z bułką tartą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Młoda kapusta z bułką tartą 1. Kapustę poszatkować, przełożyć do naczynie z pokrywką. Następnie załać wrzątkiem, przykryć i odłożyć na 10 min. Po tym czasie dokładnie odcedzić.
  • Młoda kapusta z bułką tartą 2. Do garnka wsypać bułkę tartą, zrumienić "na sucho".
  • Młoda kapusta z bułką tartą 3. Następnie dołożyć masło i posiekany czosnek. Gdy masło się rozpuści, dodać kapustę i całość smażyć 2 - 3 min, mieszając. Na końcu doprawić do smaku solą.
    Smakuje na ciepło i na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy