Młoda kapusta z koperkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób

Ulubiona wersja młodej kapusty mojej rodziny

  • 45 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    1 pęczek koperku
    cebula
    sól i pieprz
    ok. 1 szklanka wody

Młoda kapusta z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkuj i przełóż do garnka. Do kapusty dodaj wodę,sól i pieprz.
    Cebulę posiekaj i podsmaż na odrobinie oliwy z oliwek. Cebulkę przełóż do kapusty.
    Garnek z kapustą postaw na ogniu i gotuj przez ok. 40 minut.
    Na koniec dodaj posiekany koperek i wymieszaj.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy