Młoda kapusta z marchewką

0 (0 ocen)

To jedno z tych dań dla których warto czekać miesiącami.

Składniki:

  • 1 duża główka młodej kapusty
    1 marchewka
    1 cebula
    2 łyżki masła
    1/2 pęczka koperku
    przyprawy
    2 łyżki śmietany 30%

Młoda kapusta z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • młoda kapusta z marchewką 1. Marchew pokroić w plasterki, a cebule w piórka w garnku rozpuścić masło i wrzucić do niego cebulę razem z marchewką, chwilkę razem podsmażyć. Kapustę poszatkować i dodać do garnka, następnie podlać wodą w ilości nie większej jak 1/4 szklanki, dodać 1 łyżeczkę jarzynki i niewielka ilość pieprzu, przykryć i dusić do miękkości pod koniec gotowania odkryć garnek i dolać śmietanę chwilkę razem przesmażyć, aż śmietana zgęstnieje, doprawić kapustę do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny na sam koniec dodać posiekany koperek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy