Młoda kapusta z ziemniakami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 5 osób

Młoda kapusta z ziemniakami, żółta fasolą szparagową, marchewką, cebulą, czosnkiem i świeżym koperkiem.

  • 25 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1,5l wywaru warzywnego
    1 mała młoda kapusta
    3 duże młode ziemniaki
    1 duża marchewka
    1 duża cebula
    3 ząbki czosnku
    3 -4 garści fasolki szparagowej
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    Świeży koperek
    2 łyżki masła
    Ziele angielskie
    Liście laurowe
    Sól i pieprz
    Wędzona papryka czerwona

Młoda kapusta z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Gotujemy wywar warzywny.

    2. Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na maśle w garnku. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie startą na dużych oczkach marchewkę.

    2. Kapustę szatkujemy i dodajemy do garnka. Podsmażamy wszystko razem dodając ponownie łyżkę masła.

    3. Zalewamy wszystko bulionem.

    4. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, ziele angielskie i liście laurowego.

    5. Dodajemy fasolkę szparagową. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i świeży koperek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz wędzoną papryką czerwoną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy