Młoda kapustka na słodko - kwaśno

0 (0 ocen)

Uwielbiamy właśnie taką jako dodatek do młodych ziemniaków i mięsa.

Składniki:

  • 2 mniejsze młode kapusty
    pęczek koperku
    1 łyżka masła + 1 łyżka mąki na zasmażkę
    1- 2 łyżki soku z cytryny
    1 płaska łyżka cukru
    sól, pieprz do smaku

Młoda kapustka na słodko - kwaśno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapusty opłukać, poszatkować, włożyć do garnka, lekko posolić, wlać 1/2 szklanki wody i wstawić do gotowania.
    Po ok. 20 minutach zlać nadmiar płynu.

    Dodać sok, cukier i ewentualnie sól i pieprz.
    Wsypać posiekany koperek, zrobić zasmażkę i gotową dodać do kapusty.
    Wszystko wymieszać i jeszcze chwilę pogotować.

Komentarze

Podobne przepisy