Sama wyhodowałam kielki i teraz serwuję je do surówek i nie tylko,polecam i zapraszam:))
30 min
Składniki:
300 g pekinki
garść roszponki
duża garść kiełków lucerny
garść kiełków soi
1 duża marchewka
5 rzodkiewek
1 ogórek zielony
1/2 cebuli
4 łyżki czerwonej fasoli z puszki
sól,pieprz do smaku
2 łyżki majonezu
Młoda pekinka z kiełkami do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę umyć,osuszyć i poszatkować. Dodać poszatkowaną roszponkę. Marchewkę,rzodkiewkę oraz ogórka umyć i osuszyć,marchew obrać. Zetrzeć warzywa na tarce o dużych oczkach i lekko odcisnąć soki. Przełożyć do miski. Cebulkę drobno pokroić,fasolę odsączyć z zalewy i osuszyć. Dodać do miski. Dodać kiełki ( oba rodzaje) i dłońmi przemieszać wszystkie składniki surówki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez i dobrze wymieszać. Odstawić na 30-45 minut. Smacznego
Komentarze