Młode marchewki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Są przepyszne!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - młoda marchewka: 2 pęczki
    - masło: 50 gramów
    - bułka tarta: 3 łyżki
    - sól: 1 sztuka

Młode marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Od marchewek odciąć nać pozostawiając ok. 3cm. Umyć je, można je też lekko oskrobać. Posolić i ugotować na parze.
  • 2. Na patelni rozgrzać masło, dodać bułkę tartą, lekko ją zrumienić. Dołożyć marchewki. Ostrożnie potrząsając patelnią, aby nie uszkodzić końcówek naci, obtoczyć je w bułce. Dosolić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy