Młode ziemniaczki upieczone w ziołach

0 (0 ocen)

  • 40 min

Wspaniały smak i zapach , ziemniaczki pasują do mięsa , czy nawet jajka sadzonego . Polecam, bo są naprawde wspaniałe

  • 40 min

Składniki:

  • ok. 30 drobnych młodych ziemniaczków
    1/4 szklanki oleju
    1 czubata łyżka : rozmarynu, tymianku, majeranku, przyprawy do ziemniaków
    1 łyżeczka bazylii
    2 łyżeczki soli

Młode ziemniaczki upieczone w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0p9mokj 1. Ziemniaki obrać, opłukać. Do naczynia wlać olej. Wsypać przyprawy i wymieszać. Dodać sól. Wymieszać. Przygotowane ziemniaczki wsypać do naczynia i zmieszać je bardzo dokładnie z marynatą.
    Piekarnik nagrzać do 180*C. Ziemniaki ułożyć na formie do pieczenia, jeśli w naczyniu pozostały przyprawy, polać jeszcze całość.
    Piec ok 30minut, przewracając co jakiś czas, by nie przywierały .

Komentarze

Podobne przepisy