modra kapusta z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

delikatna sałatka na zimę

  • 2 godz.

Składniki:

  • 3 kg kapusty czerwonej
    1 kg cebuli
    1,5 kg winnych jabłek
    1 szklanka octu 10%
    1 szklanka cukru
    5 łyżeczek soli
    pół szklanki oleju rzepakowego
    ziele angielskie
    1-2 goździki

Modra kapusta z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w piórka, nasolić,wymieszać i odstawić na godzinę.Następnie zalać warzywa octem i cukrem i gotować około 15 minut.Dodać goździki i ziele ang. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać do sałatki. Gdy składniki będą miękkie, dodać olej, wymieszać i szybko gorące nakładać do słoików. Słoiki odwracać do góry dnem. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy