Mój snickers

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepis na domowy baton snickers. Zapewniam, że zaspokoi głód każdego łasucha :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki na blachę 25 cm*36 cm

    Ciasto:
    7 jajek
    szkl.cukru
    szkl.mąki
    2 łyżki kakao
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Krem:
    2 serki mascarpone
    200 g śmietanki 30%
    2 śmietan fix
    cukier puder (do smaku) ja dałam 2 łyżki

    Karmel:
    400 g gotowej masy kajmakowej
    200 g naturalnych orzeszków ziemnych

    Polewa czekoladowa:
    2 mleczne czekolady
    50 g śmietany 30%

Mój snickers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubijamy białka, dodajemy cukier, następnie żółtka. Do masy wsypujemy sypkie składniki i delikatnie mieszamy. Pieczemy ok. 40 min.w temp.150 st.C. Biszkopt studzimy i przekrajamy na pół.

    Ubijamy kremówkę, dodajemy cukier puder połączony ze śmietan fix, a następnie serki mascarpone. Gęsty krem wykładamy na biszkopt. Wstawiamy do lodówki.

    Masę kajmakową w puszce podgrzewamy w garnuszku z wodą. Następnie dodajemy do niej orzeszki i wykładamy na wierzch ciasta.

    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem ze śmietanką. Studzimy. Wylewamy na ciasto.

    Chłodzimy w lodówce przez całą noc.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.98 (207 ocen)

Kawowy snickers