Moja ulubiona

0 (0 ocen)

  • 60 min

uwielbiam ten pyszny budyń

  • 60 min

Składniki:

  • CIASTO:
    2 SZKLANKI MĄKI
    3 ŁYŻKI SMIETANY 18 %
    3 DGK DROŻDŻY
    1 KOSTA MARGARYNY
    BUDYŃ
    1 LITR MLEKA
    4 ŻÓŁTKA
    1 CUKIER WANILIOWY
    3/4 SZKLANKI CUKRU
    3 ŁYŻKI MAKI ZIEMNIACZANEJ
    3 ŁYŻKI MĄKI PSZENNEJ

    CUKIER PUDER

Moja ulubiona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO ;
    DROŻDŻE MIESZAMY ZE ŚMIETANA DODAJEMY DO RESZTY SKŁADNIKÓW I ZARABIAMY NA STOLNICY. DZIELIMY NA 2 CZĘŚCI WAŁKUJEMY I PIECZEMY W PIEKARNIKU OK 20 MIN NA LEKKO ZŁOTY KOLOR

    BUDYŃ:
    DO GARNKA WLEWAMY MLEKO WCZEŚNIEJ ODLEWAMY OK SZKLANKI, DO MLEKA DODAJEMY CUKIER I CUKIER WANILIOWY, DO ODLANEGO MLEKA DODAJEMY ŻÓŁTKA I MĄKI, DOKŁADNIE MIESZAMY ABY NIE BYŁO GRUDEK, WLEWAMY DO GOTUJĄCEGO SIĘ MLEKA, GORĄCYM BUDYNIEM PRZEKŁADAMY WCZEŚNIEJ UPIECZONE CIASTO.NA KONIEC POSYPUJEMY CUKREM PUDREM

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy