OPAKOWANIE MAKARONU
PIERŚ Z KURCZAKA
20 DAG. PIECZAREK
2 CEBULE
2 ZĄBKI CZOSNKU
DUŻA ŚMIETANA
2 JAJKA
PRZYPRAWA DO KRUCZKA LUB KEBAB-GYROS
SZCZYPIOREK
OPAKOWANIE SOSU POMIDOROWEGO LUB DO SPAGHETTI
20 DAG SERA ŻÓŁTEGO
OLEJ DO SMAŻENIA
Moja zapiekanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MAKARON GOTUJEMY AL DENTE, PIERŚ Z KURCZAKA SMAŻYMY Z CZOSNKIEM I PRZYPRAWĄ DO KURCZAKA.
2.PIECZARKI SMAŻYMY RAZEM Z CEBULKĄ.
3.DUŻĄ ŚMIETANĘ MIESZAMY Z 2 JAJKAMI, DODAJEMY SOS W PROSZKU, SIEKAMY SZCZYPIOREK, PRZYPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM.
4.DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO WRZUCAMY POŁOWĘ MAKARONU, NASTĘPNIE OBSMAŻONEGO KURCZAKA, KOLEJNA WARSTWA TO PIECZARKI Z CEBULKĄ I NA WIERZCH KOLEJNA WARSTWA MAKARONU. CAŁOŚĆ ZALEWAMY NASZYM SOSEM. A WIERZCH POSYPUJEMY STARTYM SEREM. ZAPIEKAMY 40 MINUT AŻ WIERZCH SIĘ ZRUMIENI
Komentarze