moje ciasto czarno-białe

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pyszne połączenie kakao i słodkiej śmietanki. Rozpływa się w ustach

  • 50 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    5duzych jaj
    szczypta soli
    1 szkl. mąki pszennej
    1 szkl.cukru
    budyń czekoladowy
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczkaproszku do pieczenia
    Masa:
    600 ml śmietanki 30 proc.
    200 ml gęstego jogurtu naturalnego
    400 gr serka Danio
    cukier wanilinowy
    3 łyżki cukru pudru
    3 łyżki żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody
    Polewa:
    pół kostkimargaryny
    5 łyżek cukru pudru
    3 łyżki kakao 2 łyżki wody
    1 łyżka żelatyny
    5 łyżek kwaśnej śmietany

Moje ciasto czarno-białe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: białka ubićzsoląna sztywno, dodać żółtka i sypkie produkty. Piec 30min.w 180 st.C
  • 2. Masa :Śmietankę ubić z pudrem i c.wanilinowym, dodać po łyżce jogurtu naturalnego a na koniec serek Danio. Do masy dodajemy lekko schłodzoną żelatynę.

  • 3. Polewa: wszystkie składniki dprócz śmietany wrzucić do garnka, połączyć i stopniowo podgrzewać. Nie dopuścićdo zagotowania, do lekko ciepłej dodawać po łyżce śmietany i dobrze roztrzepać
  • 4. składanie :
    pół biszkopta
    pół śmietanki
    pół biszkopta
    pół śmietanki
    polewa
    SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy