Moje gryczane kaszotto

0 (0 ocen)

Super dodatek do zrazów, mięs w sosie i gulaszy

Składniki:


  • 1 szk ugotowanej na sypko kaszy gryczanej
    1 mała cebula
    1/2 szk konserwowego groszku
    1/2 szk marchewki konserwowej
    sól czosnkowa do smaku
    pieprz do smaku
    płatki chili do smaku
    2 łyżki masła

Moje gryczane kaszotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Groszek i marchewkę odsączyć z zalewy. Na patelni roztopić masło i wrzucić cebulkę po czym ją podsmażyć. Następnie wrzucić kaszę i dalej chwilkę smażyć a po chwili dodać marchew i groszek i doprawić. Całość smażyć jeszcze około minuty. Kaszotto podawać na gorąco np. do zrazów lub gulaszu mięsnego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy