Moje Leczo

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wyśmienita i szybka potrawa na różne okazje

  • 60 min

Składniki:

  • 2 papryki
    1,5 kg parówek
    30 dkg pieczarek
    2 puszki groszku konserwowego
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki mąki
    sól, pieprz
    2 łyżki przyprawy do gulaszu
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    większe pół dużego garnka wody
    1 kostka rosołowa

Moje leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. parówki pokroić ,cebulę pokroić w kostkę ,obrane pieczarki złączyć wszystko i podsmażyć. Ugotować wywar na kostce wrzucić do niego podsmażone parówki pieczarki oraz cebulę. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę na końcu groszek. gotować 30 min później dodać przyprawy i jeszcze chwilę pogotować. Podawać w bulionówkach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy