MOJE MUFFINKI Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

0 (0 ocen)

  • 55 min

Dla mojego synusia idealne, pychotka

  • 55 min

Składniki:

  • 140 ml mleka
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    0,5 tabliczki czekolady białej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Prymat,
    2 szt jajko,
    140 szt cukru
    125 g margaryna,
    140 g mąki

Moje muffinki z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, czekoladę, margarynę, cukier waniliowy, cukier rozpuścić. Następnie dodać mąkę, proszek, sodę i jajko roztrzepane wszystko wymieszać. Ciastem wypełnić papilotki około 8, nie napełniać do końca, żeby miały gdzie wyrosnąć. Piec 20 - 30 minut w temperaturze 170 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy