Morelowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Siostra mojego chłopaka przepada za tymi lodami.

  • 20 min

Składniki:

  • ● 25 dag moreli
    ● 10 dag cukru pudru
    ● 200 ml śmietanki 30-proc.
    ● gotowa polewa czekoladowa

Morelowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Morelowe 1. Śmietankę wstawiamy na
    ok. 3 godziny do lodówki. Ubijamy
    na sztywno.
  • 2. Morele sparzamy, usuwamy
    skórki i pestki. Kilka odkładamy
    do dekoracji. Miąższ kroimy
    w duże kawałki i miksujemy.
    Mieszamy z cukrem
    pudrem. Dodajemy śmietankę
    i ponownie mieszamy.
  • 3. Masę przekładamy do małych
    plastikowych pojemników
    i przykrywamy folią aluminiową.
    Wkładamy na 30 minut do zamrażalnika. Wyjmujemy
    i energicznie mieszamy.
    Mrozimy jeszcze 2,5 godziny.
  • 4. Polewę przygotowujemy
    według przepisu na opakowaniu.
    Studzimy. Lody wyjmujemy
    z pojemników i dekorujemy
    polewą i morelami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy