Morelowe z rumem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie dla rodziny i przyjaciół daje mi radość.

Składniki:

  • ● 1/3 szkl. cukru
    ● 2,5 szkl. mąki
    ● 5 jajek
    ● 1 szkl. oleju
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 10 suszonych moreli
    ● 1-2 małe kieliszki rumu
    ● mleczna czekolada
    ● kolorowa posypka
    ● tłuszcz do blachy

Morelowe z rumem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem.
    Dodajemy mąkę, proszek do
    pieczenia, olej i szklankę wody.
    Mieszamy. Morele kroimy
    w małą kostkę. Wsypujemy
    do ciasta. Wlewamy rum.
  • 2. Ciasto przekładamy do natłuszczonej
    blachy. Pieczemy
    ok. 35 minut w piekarniku
    rozgrzanym do temp. 180 °C.
    Studzimy. Dekorujemy rozpuszczoną
    w kąpieli wodnej
    czekoladą i posypką.

Notka redakcyjna

PPWS_12-2010

Komentarze

Podobne przepisy